Istennel szövetségben   

Hívás a huszadik országos evangelizációra

Szeretettel hívjuk és várjuk megtérésre, megújulásra, testvéri közösségre vágyódó testvéreinket az idei országos evangelizációra, a Deák téri templomba.

Istennel bárhol lehet találkozni, ugyanakkor visszatérő tapasztalatunk szerint különös áldást él át az egyház népe, amikor összegyülekezik Isten arcának keresésre (Zsoltár 27), és egy akarattal, egy szívvel dicsőíti az Urat a teremtésért, megváltásért, megszentelésért, és az örök életért.
A nap témája a szövetség. A kezdeményező minden esetben az Isten. Ő az, aki az özönvíz ítélete után és a választott nép sok bukását, kudarcát követően is felajánlotta a vele való közösséget, szövetséget a Hóreben és a Golgotán. (Nyolcvanfős kiskőrösi gyermekcsapat kantáta műfajában adja elő Noé történetét.)

Gáncs Péter elnök-püspök igehirdetése után huszonöt bibliakörben lehet megbeszélni majd az ige üzenetét.
Az ebédszünet utáni tanúságtételeket sokan várják, szeretik. Idén két országosan ismert hittestvérünk, Dr. Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, és Berecz András  ének- és mesemondó jön közénk. Az úrvacsora előtti záró igehirdetésre Sefcsik Zoltán szekszárdi lelkész kértük.
A szomorú, szívszorító aktualitások miatt különösen is az Úr elé szeretnénk vinni az üldöztetést szenvedő keresztyén testvéreinket és a háborús helyzetbe sodródó Ukrajnát, különös tekintettel a kárpátaljai magyarokra.

Hitet adni nem tudunk, ahogyan egymást sem tudjuk „megtéríteni”. Ugyanakkor gyakorolhatjuk missziós felelősségünket október második szombatján. Hívjuk el családtagjainkat, szomszédainkat, munkatársainkat és a gyülekezettől elhidegülteket. Imádkozzunk az Úr jelenlétéért, élő, teremtő igéért, üzenetért.

Egyházunk, magyar népünk sok mindenért aggódik és nyugtalankodik, pedig kevésre van szüksége, valójában csak egyre.
Válasszuk a jó részt, amelyet nem vehetnek el tőlünk. (Lk 10,41–42)

Evangélikus Élet, 2014. október 5.