„Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni?”

Budapest – Az evangélium örömhír és jó hír Isten megváltó szeretetéről. Erre mindig szükségünk van. Különösen is olyan időkben, amilyenekben élünk. Percenként öntik ránk a rossz híreket. Sokan emiatt bizonytalanok, és félnek a jövőtől.

Az evangelizáció az az alkalom, amikor sűrítetten, célirányosan hirdettetik Isten igéje. Erre van szükségünk, hiszen ami Istentől jön, életet ad, és megtart kísértésekben, harcokban, gyengeségekben. A beteg, bűnös világnak az evangélium a gyógyszere. Isten ezt adta. Ennek hallgatására és megbeszélésére hívjuk testvéreinket az október 10-én a Deák téri templomban tartandó nagy találkozóra.
A fő témát Kosztolányi Dezső jól ismert verssora adja: „Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni…?”(Akarsz-e játszani?) Minden jóérzésű emberigennel válaszol egy ilyen kérdésre. Ugyanakkor tudjuk, hogy a hétköznapokban milyen nehéz is ez. Szívünket, személyiségünk középpontját sok minden terheli, és néha tépi, sebesíti, piszkolja. Jézus szerint azok a boldogok, áldottak, akiknek a szíve tiszta. Kérhetjük ezen a napon is majd azt, amit a bukott hívő király, Dávid imádkozott: „Tiszta szívet teremts bennem, Istenem…!” (Zsolt 51,12)
Az igehirdetés mellett tanúságtételeket hallgatunk majd, és különböző szekciókban lesz lehetőség a beszélgetésre. Idén szervezünk egy csoportot siketek számára is. Gondoskodunk jeltolmácsolásról a templomban, és a többi szekcióval párhuzamosan nekik is tartunk bibliakört. Budapesten működik egy siket gyülekezet, őket is meghívjuk erre a napra.
A Deák téri személyes találkozás reményében munkatársaim nevében is küldöm köszöntésemet.
Erős vár a mi Istenünk!

Evangélikus Élet, 2015. szeptember 24.