Kik a boldogok?

Országos evangelizáció a Deák téri templomban

Szeretettel hívjuk testvéreinket ismerőseikkel, rokonaikkal együtt az országos evangélizációra. A kezdő igehirdetést Zsarnai Krisztián nyíregyházi lelkész tartja, akit az elmúlt években a Mandabokor nevet viselő szórványgyülekezet megújulásában használt fel az Úr. A vele érkező fiatalokból álló ének- és zenekar vezeti majd a közös éneklést is. Ebédszünetben pedig, a tavalyi első próba sikerén felbuzdulva, a templom nyitott ajtajában zenélve szólnak az utcán járó-kelő emberekhez.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, aki korábban képviselő és az Országgyűlés titkára volt, beszélni fog az életében tapasztalt nagy átalakulásról. Arról, hogyan támasztotta fel Isten krízisektől és bukásoktól sem mentes életét, házasságát, és hogy azóta hogyan sikerül keresztyén szellemben szervezni a rábízott község életét. Az elmúlt években számtalan helyen tett tanúságot Isten megújító kegyelméről.

A plenáris rész után szabadon választható programokba lehet bekapcsolódni. Néhány ezek közül:
– a szombathelyi Reményik Suliszínház Sztehlo Gábor életéről szóló színdarabot mutat be;
Banka Gabriella, az egyházunkban már ismert, délvidéki származású színésznő, művész barátai közreműködésével saját imádságos verseit adja elő;
Tex Reardon, a világszerte ismert evangelista, aki Billy Graham munkatársa volt évtizedeken keresztül, érdekes, építő beszámolót tart közös munkájukról;
– megjelenik az egyik szekcióban az igényes, keresztyén tartalmú népdal is Joób Emese előadásában. Közös tanulásra, éneklésre is lesz alkalom.

A délutáni bizonyságtevő a népszerű színművész, énekes, Sasvári Sándor. Jól ismert musicalekből, zenés darabokból összeállított programját sokan szeretik és várják.

A napot idén is úrvacsorai közösséggel zárjuk. Záró igehirdetéssel Szemerei János püspök szolgál majd.
Imádkozzunk egyházunk és gyülekezeteink megújulásáért és azért, hogy ebben továbbra is eszköz lehessen az őszi országos találkozó.

Evangélikus Élet, 2011. szeptember